Śledź piernikowy z rodzynkami, kruche ciasteczka z migdałem, bliny gryczane z łososiem, koperkiem i serkiem kremowym na rukoli, wigilijny krem z grzybów – to potrawy, które podczas pierwszych warsztatów kulinarnych, przygotowywali uczestnicy Klubu Senior+. Wszystko w ramach projektu pn. „Srebrne Święta”, dofinansowanego ze środków Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.
Zajęcia odbyły się w sali gastronomicznej Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Więcborku, a poprowadziła je Pani Dorota Głyżewska-Fijas. Seniorów wspierali wolontariusze z Międzyszkolnego Klubu “Amicus” oraz Engin i Catarina, wolontariusze z programu Erasmus+.
Projekt „Srebrne Święta” wdrażany jest przez Stowarzyszenie Aktywnych Społecznie w Więcborku w partnerstwie z Miejsko-Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Więcborku.